FRÅGOR & SVAR

VARFÖR ÄR DET VIKTIGT ATT SLIPA SINA FRISÖRSAXAR?

Att slipa din frisörsax är viktigt för att säkerställa ett jämnt och noggrant klipp. En oslipad sax kan orsaka kluvna toppar och skador på håret.

HUR VET MAN NÄR EN FRISÖRSAX BEHÖVER SLIPAS?

Om saxen inte klipper håret smidigt, eller om bladen är synligt matta eller hackade, är det dags att slipa dem.

HUR OFTA SKA EN FRISÖRSAX SLIPAS?

Det rekommenderas att slipa frisörsaxar var 3:e till 6:e månad, beroende på hur ofta de används och vilken typ av hår de används på. Vissa saxar kan hålla upp till ett år om de sköts på rätt sätt även efter en slipning. Använd inte saxen om den har svårt att klippa genom håret. Lämna in den på en snabb slipning istället!  

HUR MÅNGA GÅNGER KAN MAN SLIPA EN FRISÖRSAX?

Högkvalitativa märkessaxar med ett pris på 6000-10 000 kr går att slipa om upp till 15 gånger. I vissa fall ännu fler. En märkessax av standardkvalitet går att slipa 6-7 gånger.

HUR UNDERHÅLLER JAG EN FRISÖRSAX MELLAN SLIPNINGAR?

För att underhålla frisörsaxar mellan slipningar, torka dem rena efter varje användning, smörj in saxbladen med olja och förvara dem i ett skyddande fodral.

KAN FRISÖRSAXAR SLIPAS OM DE ÄR SKADADE?

Beroende på skadans omfattning kan frisörsax oftast repareras och slipas av en professionell frisörsaxslipare.

SLIPAS ALLA TYPER AV SAXAR PÅ SAMMA SÄTT?

Nej, olika typer av frisörsaxar kräver olika skärpningstekniker beroende på bladform och material. Lyckligtvis har vi den kunskapen! 

VARFÖR SLIPA FRISÖRSAXEN NÄR JAG KAN KÖPA EN NY?

Det är aldrig fel att köpa en ny sax, men du kan för det allra mesta fortsätta att använda din favoritsax i många år till.  Regelbunden service & slipning förlänger saxens livslängd med många år och du sparar både pengar och har en frisörsax i topptrim att trivas med.

Pin It on Pinterest

Share This